22-11-2015

L'EQUIP JUNIOR DOMINA PIONERS A DOMICILI

Els nostres juniors van donar la gran sorpresa de la jornada a la Lliga Catalana, imposant-se als Pioners de l'Hospitalet, actuals campions de Lliga i sots-campions d'Espanya.

El partit va començar malament pels Senglars/Falcons, que en la possesió inicial del partit no aconseguien el primer down i es veien forçats a fer un punt. El snap llarg va sortir massa alt i el punter gironí no va poder xutar, amb el que Pioners es trovaba en inmillorables condicions per avançar-se al marcador, amb possesió a la iarda 10 dels visitants.

Tot i aquesta mala arrancada, la defensa dels Senglars/Falcons es va mostrar com un mur infranquejable pels riberencs, que mai van poder travessar la línia formada per en Carlos Sansano, en Paco Vilchez i l'Alex Alvarado, i van aturar l'atac de Pioners sense permetre cap anotació.

El segon drive dels gironins va fer palesa la superioritat terrestre visitant, avançant amb curses interiors d'en Yahir Santana i en Gabriel Celis, controlant el tempo del partit i consumint tot el temps del primer quart fins anotar amb un sneak del quarterback Pedro Gandarillas (0 - 6).

Els Pioners van abandonar el joc interior i van intentar les jugades exteriors en combinació amb el joc aeri, però tampoc aconseguien superar la defensa gironina.

Tot just començar la segona part, que els Pioners van iniciar amb la possesió de la pilota, els Senglars/Falcons van recuperar un fumble dins del camp dels locals. Després d'un scramble increïble per part d'en Pedro Gandarillas, que en quart down va convertir una jugada de pase trencada en una cursa formidable trencant nombrosos placatges de la defensa de Pioners, el mateix quarterback gironí va aconseguir el touchdown definitiu amb el punt extra realitzat per en Fran Páez (0-13).

A partir d'aquí els nervis es van apoderar dels jugadors dels Pioners, que no trobaven la forma de superar la secundària rival, i van arribar les errades, amb varis fumbles recuperats pels gironins que van tallar qualsevol possibilitat de remuntada.

Una gran victòria per començar la competida Lliga Junior, que enguany compta amb 10 equips, entre els que destaquen històrics com els Dracs de Badalona, els Búfals de Barcelona, o els Imperials de Reus.

Haurem d'esperar fins el 10 de gener per poder gaudir d'un altre partit dels juniors, amb el proper partit de Lliga que els enfrontarà als Rookies de Barberà del Vallès. El partit es jugarà a Santa Cristina d'Aro a les 12 del matí.

El cap de setmana vinent l'equip sènior jugarà a Salt, diumenge 29 de novembre a les 17:00h davant els actuals campions de la Lliga Catalana, els Bocs d'Argentona. I els nostres cadets a Santa Cristina d'Aro afrontaràn la segona i última jornada de la fase de grups de la Copa Catalana.